Martin Pogádl
Úplný text príspevku
- Typ dokumentu: publikácia
- Typ príspevku: štúdia
- Jazyk príspevku: slovenčina
- Publikované: 2024
- Formát súboru: PDF
- Veľkosť súboru: 133 kB
In: ADAMOVÁ, Z. (ed.) Nové technológie, internet a duševné vlastníctvo 6: Označovanie produktov. Trnava: Typi Universitatis Tyrnaviensis, spoločné pracovisko Trnavskej univerzity v Trnave a VEDY, vydavateľstva Slovenskej akadémie vied, 2024, s. 71-86. ISBN 978-80-568-0709-5.
Abstrakt: Autor v príspevku analyzuje rozsudok Súdneho dvora Európskej únie vo veci C-438/23, Protéines France, ktorý sa týka označovania plant-based potravín, špeciálne sektoru mäsa a mäsových výrobkov. Uvedený rozsudok sa zameriava na otázky vnútroštátnych opatrení, názvu podľa právnych predpisov, zaužívaného a opisného názvu, a to v kontexte označovania potravín na rastlinnej báze názvami typickými pre živočíšne výrobky. Cieľom príspevku je poskytnúť čitateľovi ucelený súhrn záverov rozsudku a poukázať na presahy týchto záverov na prostredie Slovenskej republiky a Českej republiky.
Kľúčové slová: plant-based potraviny, názov potraviny, názov podľa právnych predpisov, zaužívaný názov, opisný názov.
URL: http://ntidv.iuridica.truni.sk/archive/ntidv-6/NTIDV-6-Pogadl-Martin.pdf
Bibliografická citácia
POGÁDL, M. Označovanie rastlinných alternatív mäsa a mäsových výrobkov v kontexte rozsudku Súdneho dvora vo veci Protéines France. In: ADAMOVÁ, Z. (ed.) Nové technológie, internet a duševné vlastníctvo 6: Označovanie produktov. Trnava: Typi Universitatis Tyrnaviensis, spoločné pracovisko Trnavskej univerzity v Trnave a VEDY, vydavateľstva Slovenskej akadémie vied, 2024, s. 71-86. ISBN 978-80-568-0709-5.